Snel afvallen buik – Doelteffend buikvet verbranden met een koolhydraatarm dieet

Als je de aanwijzingen in dit artikel volgt, dan zul je snel en doeltreffend buikvet verbranden en gewicht verliezen. Als je dat niet doen, dan zul je nooit buikvet verbranden en misschien zelfs aankomen over je hele lichaam.

Lees dit artikel, volg de aanwijzingen en je zult niet alleen je buikvet verbranden, je voorkomt ook een hoop nare, levensgevaarlijke ziektes.

Overtollig buikvet word vaak aangewezen als een van de voornaamste veroorzakers van diabetes type 2, hart en vaatziekten en in sommige gevallen zelfs vormen van kanker.

Heb jij overtollig buikvet en wil je een strakke buik? Dan is dit artikel voor jou… Een strakkere buik geeft meer zelfvertrouwen en verminderd de frustratie.
dit artikel geeft jou een simpel en makkelijk uit te voeren manier om snel en doeltreffend buikvet te verbranden, met als gevolg, een slank en gezond lichaam.

Wat is een dikke buik

Een dikke buik, bierbuik of met een moeilijk woord abdominale obesitas, al deze benamingen houden hetzelfde in: overtollig buikvet.

Een buikomtrek van boven de 94 cm word bij mannen gezien als overgewicht. Bij vrouwen word een omtrek van 80cm gezien als overgewicht.

snel afvallen buik

Eet je teveel koolhydraten, dan worden de overtollige koolhydraten opgeslagen als lichaamsvet. Voornamelijk buikvet zorgt voor een heleboel hormonen en andere chemische stoffen in je lichaam.

Veel onderzoeken, o.a. van het RIVM, tonen aan dat mannen en vrouwen met een te grote buikomtrek meer kans hebben op hart en vaatziekten en een verhoogde kans hebben op diabetes, in tegenstelling tot mensen met een kleinere buikomtrek.

Verschillende studies hebben aangetoont dat de buikomtrek bij mannen en vrouwen de laatste jaren zijn toegenoemen en nogsteeds toeneemt. Dit is dus best een serieuze zaak, dus laten we snel beginnen met overtollig buikvet te verbranden en overgewicht kwijt te raken.

Hoe ontstaat een buikje

Buikvet is simpel gezegd overtollige koolhydraten, energie, dat word opgeslagen als reserve, om later te verbranden voor energie.
Als je simpel nadenkt is weinig eten en veel sporten de oplossing om dit overtollige vet te verbranden.

Helaas is dit niet zo simpel. Je lichaam is iets gecomliceerder dan dat.

Wat gebeurt er als je weinig eet en veel sport? Precies, je krijgt een vervelend en uiteindelijk onweerstaanbaar hongergevoel. Je gaat dan eten waardoor je de net verbrande energie er weer bij eet. Het sporten was dus voor niks.

Naast een vervelend hongergevoel geeft je lichaam ook een biologisch signaal dat het energie moet gaan opslaan. Die energie word dan opgeslagen als lichaamsvet.

Dit verschijnsel is heel logisch. Je krijgt weinig eten binnen waardoor je lichaam “zuinig” omgaat met de energie die het wel binnen krijgt. Dit zorgt er dan voor dat er meer energie word opgeslagen en dat er minder energie beschikbaar is om direct te verbranden.

Het gaat ook niet om de hoeveelheid voedsel die je binnen krijgt, maar om welke soorten voedsel je binnen krijgt. De verschillende soorten voedsel worden namelijk op verschillende manieren verbrandt.

De ene soort word juist omgezet in lichaamsvet, terwijl het andere er juist voor zorgt dat je lichaamsvet gaat verbranden. Dit komt omdat de verschillende soorten voedingstoffen op een andere manier worden omgezet in energie.

Hieronder bespreek ik de twee verschillende voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de vetverbranding word gestimuleert.

HOE snel afvallen buik

Snel buikvet verbranden doe je door voedsel te eten wat vetverbranding stimuleert.

Hier kun je lezen dat er 3 soorten calorieën zijn: vetcalorieën, eiwitcalorieën en koolhydraten.

 • Vetcalorieën vind je in: koudwatervis, avocado, olijfolie, kokosnootolie, lijnzaadolie en cashewnoten.
 • Koolhydraten vind je in o.a.: aardappelen, pasta, rijst, brood en noedels.
 • Eiwitcalorieën vind je in o.a.: vlees, vis, noten en zaden.

Als je kijkt naar hoe en wat men in de oudheid at, kom je tot de conclusie dat ons lichaam eigenlijk is gemaakt voor het eten van vetten en eiwitten en relatief weinig koolhydraten. Om dus doeltreffend af te vallen, zul je dus eigenlijk moeten gaan eten wat met in de oudheid ook at.

Ons lichaam is gebouwd voor dit soort voedsel, de meeste hedendaagse ziektes en gezondheidsproblemen, inclusief overtollig buikvet, zijn ook een gevolg van ons veranderde voedingspatroon.

Het nuttigen van grote hoeveelheden slechte koolhydraten, zoals granen en suiker,  en slechte vetten (transvetten) maken het bijna onmogelijk om overtollig vet te verbranden en gewicht te verliezen.

Deze voedingsstoffen komen jammer genoeg veel voor in ons hedendaagse voedsel, daarom is het dus belangrijk om je dagelijkse eetpatroon aan te passen om doetreffend buikvet te kunnen verbranden.

 

Voedsel dat geproduceerd is voorkomt verbranden van buikvet

Veel (verpakt) voedsel dat tegenwoordig in de winkels ligt is geproduceerd voedsel, wat inhoud dat het niet 100% natuurlijk is. Het word zo gemaakt dat het kwa kosten aantrekkelijk is.

Op die manier is de kostprijs laag, de smaak blijft langer goed en ook de houdbaarheids word verlengt. Met de voedingswaarde word haast geen rekening gehouden.

Bij dit verpakte voedsel staat de voedingswaarde pas op de 2de plek, waardoor de voedingswaarde te laag is. Deze lage voedingswaarde is een van de redenen van overtollig buikvet. Ook zorgt het ervoor dan afvallen bijna onmogelijk is.

Als je door de winkel loopt, zie je veel verpakt voedsel. Ga er maar vanuit dat dit soort voedsel in de oudheid niet gegeten werd. Kijk bij de kasse eens voor de gein in je winkelkar. Hoeveel verpakt voedsel ligt daarin…..? Hier moeten we dus vanaf.

Nu vraag je je misschien af… Wat blijft er dan nog over?

Er blijft nog genoeg lekker en gezond voedsel over wat je gerust kunt eten. We zijn alleen zo gewend aan het hedendaagse voedsel, dat we even een omschakeling nodig hebben.

Wat je onder andere allemaal kunt eten is:

 • Groenten (alle groenten, zo veel je wilt)
 • Fruit (maximaal één stuk fruit per dag)
 • Vis (het beste is koudwatervis zoals: haring, makreel, sardientjes en zalm)
 • Eieren (omega 3 eieren zijn het best)
 • Vlees (grasgevoerd is het beste.).
 • Noten, pitten en zaden (geen pinda’s)
 • Gezonde natuurlijke oliën (extra vergine olijfolie, kokosnootolie en lijnzaadolie).
 • Gezonde “langzame” koolhydraten (o.a. quinoa, zoete aardappels en in mindere mate havermout en couscous)

Wees niet bang dat omdat je nu meer vet en cholesterol gaat eten je meer kans hebt op hart en vaatziekten. Omdat je nu juist de vetten gaat verbranden en niet opslaat geeft dit geen gevaar. Je krijgt pas een hoog cholesterol als het vet opgeslagen word.

Gezond en snel afvallen doe je juist door gezonde vetten te eten, omdat deze vetten de vetverbranding juist stimuleren.

Heb je alleen overtollig buikvet, dan zal deze manier van eten ervoor zorgen dat je alleen je buikvet verbrandt. Dit komt omdat deze manier van eten alleen overtollig lichaamsvet verbrandt. Heb je alleen overtollig buikvet, dan word dat verbrandt, heb je over je hele lichaam overtollig vet, dan word over je hele lichaam vet verbrandt, net zolang tot je een slank lichaam hebt.

 

De oplossing voor een strakke buik

Om gegarandeerd overtollig (buik)vet te verbranden heb ik een gratis boodschappenlijst en een nieuwsbrief met nuttige afslanktips en lekkere recepten waarmee je af zult vallen.

Makkelijker kan ik het niet maken. Als je de afslanktips opvolgt en alleen nog maar gerechten eet met ingredienten van de boodschappenlijst zul je moeiteloos overtollig (buik)vet verbranden.

Als je serieus en doeltreffend vet wil verbranden dan is het een goed begin om kosteloos lid te worden van www.koolhydraatarmdieetafslanken.nl
Onderaan deze pagina kun je je direct inschrijven.

Wat houd het gratis lidmaatschap in:

 • Je ontvangt de wekelijkse nieuwsbrief vol met nuttige afslank tips
 • Je ontvangt heerlijke, gezonde, koolhydraatarme recepten
 • Je ontvangt de boodschappenlijst met de alle producten die je mag eten als je overtollig vet wilt verbranden.
 • Het afslank receptenboek kun je tegen een gereduceerde prijs bestellen.

Je kunt natuurlijk fietsen en hardlopen om je lichaamsvet kwijt te raken, maar dit kost onnodig veel moeite.

Vet verbranden doe je het snelst, gezondst en makkelijkst door het juiste voedingspatroon en regelmatig te bewegen.(dagelijkse lichaamsbeweging, zoals een wandeling of op de fiets naar de winkel of werk)

Vul je e-mailadres hieronder in en word gratis en vrijblijvend lid, Je ontvangt de boodschappenlijst dan snel in je mailbox.

Ik ga voor heel nederland een gezond lichaam, doe je mee?

 

 

Voornaam:   
E-mail:
         

Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief gaat u akkoord met met onze privacy policy

Voor de mensen die niet zo goed zijn in de keuken is er het afslank receptenboek.
In dit boek vind je veel info over het dieet, die jou helpen met gegarandeerd af te vallen. daarnaast vind je ook veel koolhydraatarme recepten. Als je deze recepten eet val je moeiteloos tot wel 2 kilo per week af!

koolhydraatarme recepten

U kunt een reactie achterlaten |

Heeft u vragen of opmerkingen? Plaats ze hieronder.
Het antwoord zal z.s.m. hier onder uw reactie geplaatst worden.


+ zeven = twaalf