Koolhydraatarm

Als u al langer bezig bent met afvallen, dan heeft u vast en zeker al eens gehoord van het woord ‘koolhydraatarm’. Voor de mensen die nog niet eerder bezig zijn geweest met afvallen is het misschien nog wat onduidelijk, daarom gaan we nog even wat dieper in op deze term. ‘koolhydraatarm’ betekend letterlijk ‘producten met een lage hoeveelheid koolhydraten’.

Over het algemeen zijn koolhydraten ‘suikers’. Zoals u misschien wel weet, zit in bijna elke voedingsstof een kleine hoeveelheid suiker.

De bedoeling van een koolhydraatarme dieet is om een voedingspatroon te creëren waarbij u zo weinig mogelijke suikers (koolhydraten) binnenkrijgt.

Voornamelijk suikers zorgen er namelijk voor dat u aankomt, daarom moet u deze zo veel mogelijk proberen te vermijden.

Het is niet de bedoeling dat u helemaal geen suikers meer binnen krijgt, het is daarom belangrijk dat u precies weet wat u wel en niet kunt eten.

 

Welke voeding is koolhydraatarm

Op sommige artikelen in de supermarkt ziet u de term ‘koolhydraatarm’ staan. Voornamelijk mensen die een koolhydraatarm dieet volgen zullen eerder voor zulke producten kiezen.

U kunt op deze website een boek bestellen vol met koolhydraatarme producten en recepten, zo kunt u heerlijk gezonde recepten klaarmaken die voldoen aan alle eisen van het dieet.

 

Koolhydraatarm eten

Het is belangrijk om bij het samenstellen goede recepten op verschillende factoren te letten.

U leert in de loop van de tijd vanzelf wat u wel en niet kunt eten en dan zal het steeds meer automatisch gaan, dit leert u allemaal in het koolhydraatarme dieet.

Het dieet is voor iedereen erg simpel om vol te houden, juist omdat u enorm veel vrijheid heeft wat betreft de samenstelling van een gerecht en omdat er veel erg lekkere koolhydraatarme recepten mogelijk zijn .

Hebt u zelf geen inspiratie voor koolhydraatarme gerechten? Met deze koolhydraatarme recepten zult u elke dag heerlijk kunnen eten en zeker 1-2 kilo per week afvallen.

koolhydraatarme recepten

Heeft u vragen of opmerkingen? Plaats ze hieronder.
Het antwoord zal z.s.m. hier onder uw reactie geplaatst worden.


negen − = zeven

4 reacties op “Koolhydraatarm”

 1. Petra zegt:

  …. en dank je wel voor je snelle reactie!

 2. Petra zegt:

  Ik ben zelf zoekende naar recepten, en een uitgebalanceerd voedings-schema welke binnen mijn verschillende ‘diëten’ passen.
  Ik kom er echter maar niet uit, aangezien de verschillende ‘medisch diëten’ elkaar juist NIET complementeren. Mijn beperkingen zijn:
  1. lactose-vrij
  2. nikkel-arm (dus géén noten, chocola, vezels, etc)
  3. geen koolsoorten, geen schimmelproducten, en matig met groentes als paprika etc
  4. Behoefte aan vezels ivm chronische darm-problemen, terwijl voor nikkel-allergie volkoren producten vermeden moeten worden en de vezelrijke groentes weer door mijn lijf niet verdragen worden.
  5. Géén fruit (extreme gasvorming, ook wanneer ik het niet in combi met andere producten eet en hier minimaal twee uur tussen zit)

  Is er iemand met meer ervaring in deze combi die mij op weg kan helpen met tips hoe tóch een uitgebalanceerd voedingsschema te ontwikkelen?

  • admin zegt:

   Hallo Petra,

   Het dieet waar deze site over gaat is een koolhydraatarm dieet, dat is vooral gebaseerd op groentes, vlees, vis, noten en zaden

   Jou situatie is best complex. Daarom denk ik dat het daarom verstandig is om een dietiste te raadplegen en samen met die persoon een schema samen te stellen

   Je zou de boodschappenlijst met koolhydraatarme producten aan kunnen vragen op deze website en kijken of er genoeg producten op staan die jij mag hebben en of je daarmee een eetschema kunt samenstellen.

   Succes.

   • Petra zegt:

    Zit er ook aan te denken weer eens naar een diëtist(e) te gaan. Helaas is mijn ervaring echter tot nu toe dat ze mij niet geloven en mij eerst alles weer gewoon willen laten eten. En dan op basis van deze ervaring…. etc etc etc. Het elke keer opnieuw beginnen alleen maar met als reden de arts/dietist te overtuigen van mijn situatie breekt mij langzamerhand op. Maar wie weet, nog 1 keer, nog 1 poging…